3 grymt goda omeletter

Jag har alltid tyckt att det är så himla tråkigt med omeletter av alla dess slag. Har verkligen känt ”men nej!” när folk vill laga det och tänkt att det ju bara måste vara för att man ska få vara lite nyttig. MEN, som ni säkert förstår så har jag nu fått dille på alla slags omeletter och gör olika flera gånger i veckan. Det är ju så jäkla lätt, gott och sen nyttigt dessutom. Så nu tänkte jag bjussa på tre favoriter som jag lagat på senaste tiden. Enjoy!

Den här är såååå lätt och god!

Du behöver:

2 ägg

Lite vatten

Cocktailtomater

Gul lök

Fetaost

Färsk basilika

Salt & Peppar

Så gör du:

Börja med att steka lite lök i olivolja i stekpannan. Tillsätt tomaterna som du skurit på mitten två gånger. Vispa ihop äggen med vatten och finhackad basilika, salta och peppra. Häll i äggen i stekpannan och låt ligga tills genomstekt. På slutet sprinklar du på fetaosten och serverar den dubbelvikt med lite extra basilika på toppen!

Den här trattkantarellsomeletten är så himla god och går supersnabbt att göra.

Du behöver:

2 ägg

Lite vatten

1 schalottenlök

1 dl vitt vin

Lite trattkantareller

Så gör du:

Börja med att finhacka shalottenlöken och stek med lite olivolja i stekpannan. Jag använder torkade trattkantareller så först blötlägger jag dem och därefter tillsätter jag dem i stekpannan tillsammans med det vita vinet. När svampen stekts så vispar jag ihop äggen med lite vatten, salt, peppar och tillsätter i pannan. När omeletten nästan är genomstekt tillsätter jag lite västerbottenost på toppen. Mums!

Den här är också en favvo!

Du behöver:

2 ägg

Lite vatten

Lök

Champinjoner

Chilipeppar

Fetaost

Så gör du:

Först steker du på löken med lite olivolja och sedan tillsätter du svampen. Därefter vispar du ihop äggen med lite vatten, salt och chilipeppar och tillsätter till stekpannan. När den nästan är färdig kan du tillsätta fetaosten på toppen. Jag åt min med lite sallad och padron peppers!

Food

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>