Tankar om köttkonsumtion och Quorn Bowl Recept

Idag när jag kom hem så stod det världens härligaste bud utanför dörren. Det var en stor låda och två kassar fyllda med vegetariska alternativ till julbordet som Amazing Alice skickat hem till mig från Quorn. Alltså, finns det något bättre än matbud? Finns verkligen inget jag blir gladare för. Sen är det ju extra härligt när allt är ekologiskt och fint!

Jag har testat Quorns produkter förut men just dessa är vegetariska alternativ till allt kött på julbordet. Fick hem prinskorv, köttbullar (fast utan kött såklart haha), julskinka och sen en massa roliga grejer till. På Söndag ska jag och min bestie köra vegetarisk jullunch här hemma men ikväll festade jag till det med deras recept Bowl med Quorn Prinskorv, grönkål och srirachamayo bara det att jag bytte ut prinskorven mot bullarna och la till en halv avokado. Var så nedrans sugen på det.

Det är verkligen så kul att testa produkter som efterliknar traditionella proteinkällor. Jag äter mycket vegetariskt men håller mig då ofta till grönsaker men detta gör ju verkligen att man känner att man inte missar något när man avstår från kött. Jag tycker det är så viktigt att man tar sitt ansvar och minskar sin köttkonsumption. Jag skulle nog inte kunna gå och bli helt vegetarian men äter bara kött ungefär en till två gånger i veckan om ens det. Tycker därför att det är så himla kul att det kommer såhär goda alternativ. Mums! Receptet hittar ni längre ner i inlägget.

Bowl med Quorn Prinskorv, grönkål och

srirachamayo

1 pkt Quorn Prinskorv (276 g) (jag tog som sagt bullarna istället)

200 g grönkål

200 g edamamebönor

250 g körsbärstomater, halverade

En halv avokado

3 msk olivolja

1 citron, saften

Sesamfrön, rostade

Salt

Peppar

Srirachamayo:

2 dl majonnäs

2-3 msk srirachasås

1. Ta bort de grövsta stammarna från grönkålen, skölj den väl och fräs i olja några minuter på medelvärme.

Ta bort från spisen och häll över olivolja och saften från en citron. Tillsätt bönor och tomat. Smaka av

med salt och peppar.

2. Stek prinskorven enligt anvisning på paketet.

3. Srirachamayo: Blanda ihop majonnäs och srirachasås.

4. Lägg grönkål, prinskorv och bönor i en skål. Toppa med sesamfrön och srirachamayo.

Food

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>